2011. augusztus 9., kedd

Karma 2.rész

                                                            A SORS SZÖVŐ

A TUDATNAK KÉT ASPEKTUSA VAN

-tudatos
-tudattalan

a tudatos én ébrenléti állapotunkban, és midig az érzékek kíséretében működik.
ez a tudatnak az a része amely az agyra támaszkodik, és érzéki ingerekre reagálva működik.
a tudat teljessége (amely a manaszt, hatalmas kiterjedésű tudattalant foglalja magába.) csitta
a manasz az érzékeket eszközül használva gyűjti össze a külső tárgyakkal kapcsolatos adatokat, és további feldolgozás folyamán külön-külön érti meg őket azonosítja jó-ként vagy rossz-ként, és dönti el hogy pozitívan vagy negatívan reagál e rájuk.
a tudatos én e folyamat minden lépésénél információt tárol, van amit a tudatos emlékezetbe,  van amit a tudattalanban tárol.
mentális tapasztalataink finom szintű lenyomatok homályában tárolódnak a tudattalanban.
azért nevezzük tudattalannak, mert normális esetben nem vagyunk tudatában a létezésének, nem is beszélve az itt tárolt tartalmakról. más szóval tudatosan nem férünk hozzá a tudatnak eme aspektusához.
ha képesek volnánk belépni a tudattalanba tudatosan, és leltárba vennénk az ott tároltakat hatékony, és realisztikus rendszert dolgozhatnánk ki a belső átlényegülés elérésére.
e készség a meditáció révén érhető el.
segítségével pontosan célba vehetjük, és csökkenthetjük a tudattalanban tárolt lenyomatokat, és megerősíthetjük a pozitívokat, ezzel pedig belső utazásunkat gyorsíthatjuk fel.
minél mélyebbre van eltemetve tudatunkban a tudattalan tartalmak, és minél zsúfoltabb a tárhely, annál valószínűbb, hogy fel fognak robbanni, és olyan erővel rázzák meg a szerkezetet, hogy az apróbb darabokra, részekre fog törni. érezzük a robbanást,de nem tudjuk,mi vagy miért robbant fel.
a traumát sorsnak, istennek,akaratnak, véletlennek nevezzük.
még ha karmikus bombáink nem is robbannak fel a valóságban, folytonos remegést okoznak, bizonytalanná, nyugtalanná,félénké tesznek minket.
legtöbb tettünket azért követjük el, hogy elnyerjük ami még nem sikerült, vagy azért hogy megvédjünk valamit ami már a mienk.
az ilyen körülmények között végrehajtott tetteket a tudattalan motiválja, ami a tudatos világban azonnali indítéknak tűnik. a valóságban csak a tudattalan finom lenyomatait aktiváló katalizátor.
a finom lenyomat motiválja a tudatos ént arra, hogy a test és az érzékszervek irányításával cselekedjük.
általában véve a fő karmákat számos másodlagos karmák kísérik. alkalmanként csak egy karma, vagy karmacsoport ébred, és gyakorol hatást tudatos énünkre. az aktív karmák már egyes életünk előtt megállapíttatik. átlagos körülmények között nem változtatható meg, sőt nem is módosítható.
hogy milyen testbe születünk meddig élünk abban a testben, boldogok vagy boldogtalanok leszünk e, már a születés előtt meghatározza a sors.
rendes körülmények között minden lenyomat megérik, és a sors szintjén jelentkezik.
az erőteljes lenyomatok egyénileg vagy közösségi szinten válik fő sorsvonalunká, más lenyomatok másodlagos  formában szövődik köréjük. a fő sorsvonal határozza meg, milyen testben születünk, meddig élünk, és hogy kellemes vagy kellemetlen tapasztalatokban lesz e részünk.
a másodlagos karmák a részletekben érhetők tetten.
fő sorsvonalunkat nem változtathatjuk meg, a másodlagos karmáktekintetében rendelkezünk bizonyos fokú döntési szabadsággal, és valamennyire befolyással lehetünk sorsunkra.
a fő sorsvonalat körülvevő hétköznapi, mindennapi részleteket elveszítünk, vagy szerzünk valamit, mivel töltjük időnket egy adott hétvégén-a másodlagos karmák.
mikor és mi határozza meg hogy milyen karma vagy karmacsoport határozza meg viselkedésünket?
a sorsnak az aktív karmák formájában meg van a maga menete, és nem áll módunkban megváltoztatni.
miként gyűlnek a másodlagos karmák a fő sorsvonalak köré, miként hatnak viselkedésünkre?  
vannak másodlagos karmák, melyeket befolyásolhatunk, de ha erősek és mélyen egybefonódtak a fő karmával, akkor csaknem lehetetlen megakadályozni jelentkezésüket, vagy módosítani hatásukat.
vagy még ha nem is fonódnak össze annyira a fő karmával, abból mintegy mellékfonalként ágazódhatnak ki, és kapcsolhatják össze két ember sorsát, így nyitva meg csatornát személyes, vagy csoportos karma között.
csak a sors ismerői képesek pontosan feltérképezni, hogy a másodlagos karmák e mellékfonalai, és ezzel az ember sorsát elválasztani a többi embersorsától, vagy összekapcsolni.
az írások szerint lehetséges a többi karmát felülíró erőteljes pozitív karma megteremtése.
az ilyen módon létrehozott karmák válnak sorsunk fő vonalává.
hasonlóképpen erős negatív karmát hozunk létre, ha olyasvalakit bántunk aki fél,beteg,szerencsétlen bízik bennünk vagy teljesen szellemi életnek szenteli magát. ez a negatív karma is elsöpör minden más karmát.
az intenzív mantra, meditálás, önzetlen szolgálat, bölcsek áldása, szentek társasága kivételes karmát teremtenek és ezek a karmák, hatálytalanítják a sorsot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése