2011. augusztus 5., péntek

A VIRÁGPOR

                                                       
      
       A virágpor az apiterápia - méhészeti termékekkel való gyógyítás - fontos gyógyhatású terméke, közel fele emészthető fehérje. Az ismert 22 aminosavból 20 megtalálható benne! Teljes növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja - a vegetáriánusonál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó - fehérjéket.
Kiváló vitaminforrás - B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav, stb -, közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz - vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium.

Javítja a fizikai erőnlétet, hatékony gyengeség, alultápláltság, túlfeszített fizikai és szellemi megterhelés, immungyengeség esetén, szabályozza az emésztést - hatásos étvágytalanság, hasmenés és székrekedés esetén is - , segít májpanaszok, prosztatabántalmak előfordulásakor is, serkenti az anyagcsere folyamatokat és a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti a kolleszterinszintet, erősíti a szívizmot, segít a méregtelenítésben.

A virágpor gyakorlati alkalmazása a Bukaresti - Titáni Egyetemi Poliklinikán, Dr. N. Mihalescu vezető orvos megállapításai alapján.

(Eredeti fordításban!)

Az orvosokat a világon mindenütt, egyre jobban aggasztják a gyógyszerek negatív mellékhatásai, ezért mind nagyobb mértékben térnek vissza a természethez és a tudományos eszközök igénybevételével újra értékelik a régi gyógyszereket.

A virágpor számos értékes vitamint: A, B1, B2, B6, B12, C, H, D, E, P és K vitamint is tartalmaz. A virágpor összetételében a legfontosabb és az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen aminósavak, mint a cisztin, lizin, hisztidin, arginin, triptofán, glikokol, treanin, prolin, alanin, tirozin, valin, leucin, fenilalanin, stb. jelenlétét is megállapították.
A virágpor a fontos és komplex összetétele vonta magára a különböző területeken dolgozó kutatók figyelmét, akik egyre nagyobb mértékben domborították ki tápértékét és gyógyító tulajdonságait. Ma egyre gyakrabban ajánlják a virágport, mert természetes alkotóelemeit az emberi szervezet közvetlenül áthonosítja, ill. hasznosítja.

Ezek szerint a virágpor gyomor és bélbántalmaknál, különösen vastagbélgyulladásnál, hasmenésnél, székrekedésnél, igen jótékony hatású.

Hangsúlyozzuk, hogy a súlyos, idült székrekedést , (aranyeret), - melyeknél sok esetben a szokványos gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak -, virágporral gyógyították meg.

Mézzel 1:1 és 1:2 arányban kevert virágport meglehetősen jó eredménnyel használták az ideg- és az endokrin mirigy rendszer szabálytalan működése és magas vérnyomás esetében is.
Bebizonyított tény, hogy a légzőszervek bántalmainál, (hörghurut, légcsőhurut, asztma), az emésztőcsatorna bántalmainál, (gyomorhurut, nyombélhurut), idült májbajoknál, vastag- és vékonybélhurutnál, túlzott lefogyásnál, meddőségnél, idegbántalmaknál, álmatlanságnál az apiterápia pozitív hatást vált ki.

Franciaországban az influenza járvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják!

Hasonlóképpen sikeresen használható idegesség, magas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.
Guemes Diaz F. az Apiacta 1975. évi 1. számában a prosztata panaszokban szenvedő betegeknek ajánlja a virágporkezelést. Az általuk kezelt betegeknél 90 %-os sikert értek el, s erősen ajánlják, hogy ezt a gyógymódot vegyék fel az orvosi gyakorlatba.

A virágpor nem gyógyszer, aki róla olvas nem receptet olvas, de esetleg egy csodálatos gyógyulás lehetőségét ismeri meg.

A napi adag két bő kávéskanálnyi virágpor egy pohár vízzel leöblítve, reggel éhgyomorra, rendszeresen szedve fejti ki gyógyhatását.

A virágport nylon zacskóba bekötve, száraz helyen kell tartani és fogyasztásra csavaros tetejű üvegbe tenni és abból enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése