2011. augusztus 14., vasárnap

Zöld Tara


a könyörületesség, és és az együtt érző szeretet női Buddhája.
egyszerre egyesíti meg a bölcsességet ,és az együtt érzést.
minden Buddha párja egy-egy Tara.
a mantra arra kéri a Tarát, hogy addig is, amíg elérjük a teljes megvilágosodást,enyhítse minden lény szenvedését.
állítólag minden jóságos nőben reinkarnálódik.
 A helyesen és kitartóan végzett meditációjának eredményei többek között : a magasztos és közönséges kívánságok gyors beteljesülése, félelemnélküliség állapotának elérése, gyors gondolkodás, nagylelkűség, mágikus képességek, spontaneitás, és a karmikus adósságok gyors teljesítése.
Zöld Tara hajának fele fel van fogatva a többi a vállára hullik. Öt diadém koronát visel ami az öt bölcsességgel való kapcsolatát jelzi. Bodhiszattva ékszerek és selyemsálak fedik testét (ezek a sziddhik a képességek szimbólumai) és alsó ruházataként színes szári szoknyát visel. A lábai nincsenek teljesen keresztbetéve, a bal maga alá húzva ami jelzi hogy a világból már megszabadult, a jobb lába viszont félig nyújtva egy kisebb lótuszvirágon levő holdkorongra ér. Ez azt mutatja bármikor szempillantás alatt képes bodhiszattvaként a lények segítségére sietni. Jobb kezét jobb térde előtt kifordítva a legmagasabb áldás adásának pozíciójában tartja (esetenként ebben is lótuszvirágot fog a száránál fogva) bal kezét pedig mellkasa előtt tartja menedékadás mudrában egy lótuszvirág szárát fogva, melynek virágzata bal füle mellett nyílik.


a mantra jelentése: 
ó isteni tara,te erős vagy, és türelmes,te aki felszabadítasz a szenvedés alól,megóvsz a csapásoktól,megvédesz a veszedelmektől.
megvéded azokat akiket fenyeget a kapzsiság, a gyűlölet és a csalódás veszélye.
gyors odaadó,. és készséges vagy.
a spirituális úton elhozod nekünk a felszabadulás önzetlen útját,az egyetemes üdvösséget, a megváltást. megmentesz a fájdalomtól,és szenvedéstől.
megtanítasz minket együtt érezni  mások szenvedésével.
ÖRÖKKÉ ÁLDOTT LÉGY!


OM TARE TUTTARE TURE SOHA
OM TARE (Megszabadító), TUTTARE (Félelem és démonűző), TURE (Mindezt nagyon gyorsan teszi) SZVAHA (A buddhizmusban az energiák kiterjesztésének mantrája, a bönben azonban az ártó erők elvágására használják SZÓHÁ-nak ejtve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése