2011. szeptember 14., szerda

apan vayu mudra

ezt életmentőnek nevezik, és elsősegélyt jelent szívroham esetén. kétségtelen, hogy a mudrák nagyon jó hatással vannak az egészségre. minden egyes elképzelhető problémára létezik egy mudra. megjegyzendő azonban, hogy ha bármilyen betegségben szenvedünk, kérjük ki az orvosunk tanácsát.ne használjuk a mudrát orvosi kezelés helyett. ez különösen fontos a szív problémák esetén. a székrekedés, a fájó fül és csökkenő életenergia nem okozhatnak azonnali halált, ha azonban olyan érzékeny szervről van szó, mint a szív, akkor ne hagyatkozzunk egyedül a mudrákra. kérjük ki orvosunk véleményét, a mudra pedig vagy megelőzésként, vagy a szükséges gyógykezelés kiegészítőjeként alkalmazzuk.
e mudrrában a mutatóujj a hüvelykujj tövét érinti, a középső- és gyűrűsujjunk a hüvelykujjakat. a kisujj legyen nyújtott és ellazult. ez mindkét kézzel végezhető, naponta háromszor, tizenöt-tizenöt percig, vagy míg a hatás nem érződik.ez a mudra azonnal hat veszély esetén.
rendszeres gyakorlásával pedig erősíthető a szív. azonban- ahogyan említettük- a mudrák nem helyettesítik az orvosi kezelést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése