2011. szeptember 5., hétfő

a lélek energiája és az életerő megteremtése


a Tibeti bölcseletek szerint a lélek építése az életerő függvénye. az életerő táplál és működtet minket. életerőnk raktára fogantatásunk pillanatában jön létre, és megszületésünkkor aktiválódik. nekünk, érző, tevékeny és gondolkodó lényeknek igen nagy szükségünk van rá, és döntő fontosságú egészségi állapotunk szempontjából is. de ezt az életerőt felemészthetik életünk kedvezőtlen fordulatai, és az is lehetséges, hogy nem pótolható többé.ha ez megtörténik, betegség, szenvedés, boldogtalanság, szerencsétlenség vagy leküzdhetetlen akadályok hatolnak életünkbe, és a léleképítés munkája nem folytatható.
a felemésztett energia megpróbálja pótolni önmagát, de a folyamat eltorzul, és az eredmény az, hogy az akadályok és problémák újra és újra visszatérnek akkor, amikor az ember azt hinné, már megbirkózott velük.
minden az életerő hiányából származik. csak teljes életerő birtokában küzdhetjük le gondjainkat.
az életerő visszaszerzése nem könnyű feladat, de megoldható. apadó életerőd pótlása kezdetén első lépésként igyekezz minél többet megtudni saját hátteredről. sorakoztasd fel magadban életed hullámvölgyeit, határozd meg, mikor volt sikertelen, gondold át, milyen emberek vettek körül akkoriban, és mit jelentettek ők neked.
meg fogod látni, hogy életed ciklusokból áll-jókból, rosszakból-, és azok megfelelnek életerőd változásainak.
ha gyakoriak a hirtelen változások életünkben, akkor életerőnk labilis, törékeny, és az ismétlődő problémák, kellemetlen helyzetek és akadályoztatások előjelének tekinthető. vizsgáld meg e ciklusokat, hogy megérthesd, miért csappant meg életerőd.
nem az a cél hogy több életerőre tegyél szert- végtelen erővel jöttél a világra-, hanem hogy javíts a minőségén,    erősítsd és tartósabbá tedd. ha tisztelettel bánsz magaddal, vigyázol egyensúlyi állapotodra, akkor visszaszerezheted életerődet, mely hozzásegít a boldogsághoz, a jó szerencséhez, és lehetővé teszi lelked tovább építését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése