2011. szeptember 6., kedd

a betegéghez való hozzáállás

a betegség egy mélyen bennünk gyökerező hozzáállásból keletkezik, mely megszabja, hogyan reagálunk a szenvedésre. ezt az attitűdöt pedig az határozza meg, ahogyan magunkat és az elsajátításra váró leckéket látjuk ezen a világon. gyakran mondogatjuk milyen igazságtalanság, ha egy kedves embert vagy egy aranyos gyermeket végzetes betegség támad meg. hogyan engedhető az meg hogy ártatlan emberek így szenvedjenek?
azért betegedhetünk meg, mert az alapjául szolgáló hozzáállásunk a múlt cselekvéseiből és gondolataiból származó leckékkel küzd. a testi fájdalom és a lelki küzdelem egy és ugyanaz- a karma részei. sokszor súlyosbítja a problémát, amikor testünk sikertelenül próbálja legyőzni a betegséget. azután az következik, hogy lelkünk és személyiségünk hadba száll testünkkel és viselkedésünkkel. ezen a földön valamilyen mértékben mindenki ki van téve az okok és okozatok karmikus folyamatának. betegségnek attitűdünk eredményét nevezzük, amikor a karma átveszi testünk lelkünk irányítását.még a nagy vezetők is rabjai e finom magatartásnak, és betegséggel vagy más szenvedéssel sújtja őket. más emberek is hathatnak karmánkra, ahogy mi az övékre. ha ez a magatartás működésbe lép, nehéz megváltoztatni a lelki folyamatokat, különösen akkor, ha súlyos betegségről van szó, és testünk legyengült, képtelen a hatékony működésre. amikor testünk éltető dinamikája elveszti erejét, szellemünk különválhat testünktől. ez a Tibeti orvoslás szerint akkor történik meg, amikor hozzáállásunk megmérgezi a testet és a lelket összetartó életerőt. a test bánkódik szelleme elvesztése miatt, a szellem pedig pánikba esik, mert nem marad test, mely üzenetit közvetítené az anyagi világnak. az eredmény teljes zűrzavar!
az ártalmas körforgás így működik: a zavarban megreked a betegség, boldogtalanságot és kimerültséget okoz a testnek, akadályozza a pozitív energiák termelődését, azáltal a gyógyulást.
a probléma akkor merül fel, amikor az emberek nem tudatosítják, hogy a világot egymásra kölcsönösen ható-lelki, testi és spirituális-energiák alkotják. ezen energiáknak alapjául szolgál, és azokat egészíti ki a három testben termelődő elem: a gázok a nyál és az epe. minél függetlenebb egy személy világnézete, nála annál erősebben fejeződik ki betegségében a karmikus befolyás.a betegség arra figyelmeztet, hogy maradjunk kapcsolatban az élet hétköznapi eseményeivel, és emlékeztet minket lelki, érzelmi és testi szükségleteinkre. azért leszünk betegek, mert megfeledkezünk a természet körforgásában elfoglalt helyünkről. minél jobban eltávolodunk a betegség fogalmától, annál valószínűbb, hogy megbetegszünk.de ha fejlesztjük önismeretünket, és vállaljuk a felelősséget gondolatainkért, és tetteinkért, lassan tudatára ébredünk, miért szenvedünk és miért vagyunk betegek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése