2011. szeptember 14., szerda

a mudrák gyakorlása

a mudrákat könnyű gyakorolni. hatásuk megsokszorozódik, ha reiki-vel kombináljuk őket. a gyakorló ekkor érezheti az erős energiaáramlást.habár merev, lefektetett szabályok nem léteznek, néhány irányelv segítségünkre lehet. minden egyes mudra szakaszt a kezünk megtisztításával (dörzsöljük össze őket körülbelül 10 szer, és tartsuk őket a köldök csakránk előtt) kezdjük. ez elősegíti az energiák kezekben való áramlását. ha ismerjük a reiki2őt, akkor elhelyezhetjük az erő szimbólumait és mentális szimbólumot a kezünkre (vagy bármi olyan szimbólumot, amit jónak látunk).
követendő szabály, hogy az ujjainkat összeérintjük, az általuk kifejtett nyomás nagyon kicsi legyen, a kéz pedig laza. a mudrákat bármilyen testhelyzetben elvégezhetjük ülve, állva, fekve, sőt sétálva is. testünk legyen lazult és összpontosított. fontos hogy ne legyünk feszültek, mert az gátolja az energia áramlását. a mudrák az ellazulást, a tudatban utazást és gyógyítást szolgálják. ha ülünk, egyenes háttal, vagy keresztbe tett lábbal, vagy egyenes háttámlájú széken. helyezzük össze ujjainkat az egyes mudráknál leírtak szerint. csak akkora nyomást fejtsünk ki, hogy érezzük az energia áramlását. a mudrák bármikor, bárhol gyakorolhatjuk, de segít, ha jó hangulatban és megfelelő környezetben vagyunk. ekkor semmi sem akadályozza az energia áramlását. sok komoly gyakorló elalvás, illetve ébredés előtt néhány perccel végzi el a mudrákat. ennek megfelelően sok olyan gyakorló is akad, akik mind különböző időszakokban végzi a gyakorlatokat. haladjunk lassan a mudrákkal, ne kapkodjunk! ne próbáljunk sokat gyorsan letudni. könnyű ebbe a hibába esni. a leírásokat és ábrákat tartalmazó könyvek előttünk nagy kísértés, hogy egyszerre sokat elvégezzünk. ez azonban pontosan az, amit nem szabad tennünk.
érezzük ahogy a mudrák hatnak ránk. ne várjunk csodákat, mert akkor csalódottak leszünk, ha nem következnek be. a tapasztalt változások holisztikusak lesznek. elménk gyógyulásával reagál a testünk, és egyre jobban érezzük majd magunkat. az elme sok problémája megjelenik a testben. hogy ezekből kigyógyuljunk, ahhoz először az elmének kell rendbe jönnie, ami időbe telhet. az elme lassan, de biztosan gyógyul, sok csodálatos, örömteli érzést fogunk tapasztalni, a gyógyulásunk pedig végül teljes és tartós lesz. a test megbetegszik, ha az elmében zűrzavar uralkodik, és előfordulhat, hogy életünk hogy életünk különböző időszakaiban más-más mudrára lesz szükségünk. a mudrák állandó gyakorlása a vizualizációval ,és a megerősítéssel oda vezet, hogy az önismeret egy egészen új ösvényére lépünk. csakra energiát hasznosítunk, hangulatunk emelkedetté válik, a nyugalom és a gyógyulás új érzését éljük át.
különböző elméletek vannak meddig kell kitartani egy mudrát. egyesek 45 percet javasolnak. ha ez túl hosszú, akkor osszuk fel 3*15-re mások ettől eltérő véleményt hangoztatnak. előnyös azonban ha rendszert viszünk a dolgokba. kezdetben fáradtságot érezhetünk, ez azonban jó jel. amennyiben idővel elkezdjük jól érezni magunkat-ami relatív lehet-akkor bizonyosak lehetünk benne hogy a mudra használt. a helyes légzés fontos szerepet játszik. az erős kilégzéssel nem csupán szén-dioxidtól szabadulunk meg, de az elhasznált energiától is. tartsunk a szokásosnál egy kicsit több szünetet a belégzés és kilégzés után. lassítsunk légzésünkön, ha meg kell nyugtatni magunkat, és gyorsítsunk rajta ha frissülni szeretnénk. a légzés szerepe nagyon fontos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése