2011. szeptember 5., hétfő

spirituáli tudatosság 21.század

a 21.században a Tibeti bölcsesség azt tanítja, hogy az új tudásanyag alapjai a női és nőies tudatosság hangsúlyozottságában manifesztálódnak, és befolyásolják a világnézetet és az egyéni fejlődést. ez a nőies tudatosság új gondolkodásmódot hoz létre, új látásmóddal egészíti ki az emberi természetet, és nem lesz következő lépés az evolúciós ösvényen, mely közelebb viszi az emberiséget ahhoz, hogy jobban megértse spirituális erejét.
ez a jelenség új erőt ad minden férfinak, mind a nőknek, új alapokra helyezi az egyén felelősségét, és felülvizsgálja életmódunk prioritásait. az egyéni és a társadalmi spiritualitás lesz az egyetlen emberi erőforrás, mely hozzásegít minket ahhoz, megértsük önmagunkat és bolygónkat. valahol mélyen önmagunkban az emberek az egész világon kezdik megérteni, nem jön el az úgynevezett "új világ", bár a tudomány, a technika és a racionális filozófiák hozzájárulnak az anyagi és szellemi jóléthez, spirituális szükségleteink nem találkoznak össze. bölcsességünk és magasabb tudati állapotunk lehet az egyéni szellemi boldogság egyetlen szigete. a magasabb szintű emberiség kifejlődése, mely fajunk minden egyedét összeköti. de még nem jutottunk el odáig. ezekben a zűrös időkben a múlt, a jelen és a jövő gondos elemzése és megértése hozhatja el számunkra az éleslátást.
sokan megértik közülünk, hogy földünk egyszerűen csak egy állomás a magasabb szint felé. de gyakran pont azon észleléseink elől zárkózunk el, amelyek felfednék nekünk belső világosságunkat; ragaszkodunk e világhoz és annak kisugárzásaihoz. ezzel azt kockáztatjuk, ha nem nyújtjuk ki kezünket-nevezzük bárhogy-a mennyek vagy egy magasabb tudati állapot felé, akkor tudatunkat lassan a pokolba taszítjuk.
földünk fájdalmas kamaszkorát éli.nem csak az emberi faj fiatal,hanem a hely is ahol élünk. egyfajta globális pubertáson esünk túl. a régi és az új közé préselődve megfeledkezünk az állandóról, mely mindig létezik, tekintet nélkül a történelemre, naptárokra vagy a politikára: mind egyéni képességeink, mind az egész emberiség összeköt minket egymással és a természet ajándékaival. ezért kell hagynunk, hogy felülemelkedjen bennünk az alázat. az alázat a nemeslelkűség alapját képezi.
erre az alázatra akkor találunk rá, ha arra serkentjük magunkat, hogy egyszerűen gondolkozzunk és őszintén cselekedjünk. tiszteld a társadalmat, amelyben élsz, és próbáld megérteni milyen nagy értéket képvisel az, amid van, és amilyen vagy. éveken át tartó gyakorlás nélkül is képesek vagyunk arra, hogy megértsük és megtapasztaljuk, mekkora spirituális erő lakozik bennünk. csak őszinte szív és szellemi összpontosítás kell hozzá. a célunk az, hogy felfogjuk a dolgok spirituális természetét.abból fejlődik ki a szabadság,béke, a boldogság és a tudatosság megjelenési módjai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése