2011. szeptember 6., kedd

a (meg)hallgatás

a hallás és a (meg)hallgatás két különböző tevékenység. a hallás ösztönös, aktív tudati folyamat,mely képessé tesz minket arra, hogy észleljük a környező világot, és megértsük , amit hallunk. a hallás "hétköznapi értelmünk" része.
a meghallgatás olyan szellemi képesség, mely lehetővé teszi, hogy egyé váljunk azzal, amit hallgatunk, és megértsük annak lényegét. ez a hallgatás aktiválja számunkra a hallgatott személy vagy bármi más lényeges sajátságait. messze túlmutat fülünk használatán ; e folyamatban minden érzékszervünk részt vesz. ha nyitott szívvel hallgatunk, hozzájárulunk mindkét fél-hallgató és hallgatott - megnyugvásához, egészségünk megőrzéséhez.
ám ami a legfontosabb: az igaz hallgatás a tisztelet és az együttérzés jele, bármit is hallgasson az ember. hallgatás kulcs testünk zárjához. a tudat pedig ajtó, mely akkor nyílik meg, ha tisztességesen hallgatunk. figyelj oda tested energiáira és tudására, akkor tudni fogja, hogy értelmünkhöz hasonlóan, az is ciklusokban működik, és megmutatja önnek az átalakuláshoz vezető utat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése