2011. szeptember 10., szombat

félelem attól, hogy nem lesz miből élnünk

ez egyetemes félelem, nincs kultúrához, időhöz és helyhez kötve. ez a félelem nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásához. sok gazdag ember is szenved ettől, és következményeit érzelemhiányként éli át. a bizonytalanság érzése afféle szellemi vírusként fészkeli be magát tudatunkba, és érzelmi zavarokat okoz, melyek másokra is átvetíthetőek. e félelem következtében csökken életenergiánk, boldogtalannak, elszigeteltnek érezzük magunkat. és minél többet aggódunk, annál nagyobb akadályt gördítünk a változás útjába. talán azért aggódunk emiatt annyira, mert mostanában javaink szerint azonosítjuk magunkat. ha nincs tulajdonunk, azt hisszük, előbb vagy utóbb éhen halunk. sokszor aggódunk amiatt, mikor jön meg a fizetésünk, ki tudjuk-e fizetni a rezsit, a bankkölcsönt, vagy elveszítjük mindazt, amink van-munkánkat, lakásunkat megszokott életvitelünket-,és soha nem szerezhetjük vissza. ekkor pánikba esünk.
az anyagi világ azt fogja adni neked, amit kérsz tőle. időnként meg kell harcolni érte. van amikor könnyen jön minden. olyan ez mint egy betegség szakaszai: egyszer jobban érezzük magunkat, máskor rosszabbodik állapotunk. de van rá orvosság.

MEDITÁCIÓ

a régi Tibetiek azt mondják, ha meg akarunk szerezni valamit, le kell mondani valami másról. de ha nincs semmink, miről mondhatunk le? a semmiről kell elmondanunk.
helyezkedj el kényelmesen, lélegezz nyugodtan.
gondolj az anyagiakkal kapcsolatos félelmeidre. érezd őket külön-külön, és mond ki magadban, nincs szükséged rájuk. bocsásd el őket, és bízd rá a világra. ugyanakkor jelentsd ki, hogy változásra van szükséged, és azzal együtt adj erőteljes lökést magadnak; ösztönözd magad új valóság kialakítására. ezzel az egyszerű gyakorlattal kezdhetjük el a negatív energiák pozitívvá változtatását. képzeld azt, hogy láng lobban benned, felhalmozódott érzelmi szemeted, a tűzből pozitív energiát nyer.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

-érzelmi: pánikrohamok, gyötrő mohóság, féltékenység, harag, depresszió, ok nélküli fizikai fájdalom, hisztéria, magányosság, letargia
- testi: légzési nehézségek, mellkasi izomgörcsök, stressz alapú működési zavarok, légúti és tüdőbetegségek, fogínyvérzés, emésztési zavarok, bőrbetegségek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése